Heb je een elektrische leaseauto? Op deze pagina vind je de praktische informatie over laden, de aanleg van laadpalen, laadduur en alles wat er verder bij komt kijken bij elektrisch rijden.
Heb je een elektrische leaseauto? Op deze pagina vind je de praktische informatie over laden, de aanleg van laadpalen, laadduur en alles wat er verder bij komt kijken bij elektrisch rijden.
Om je auto op te laden bij een openbare laadpaal of je thuislaadpunt gebruik je een laadpas. Meestal heb je de pas al in huis voordat je je elektrische auto ophaalt. Heb je al een auto maar nog geen laadpas? Neem dan contact met ons op. We kijken dan voor je na wanneer je laadpas komt.
Ben je je laadpas kwijt of doet je pas het niet? Je kunt ook laden zonder laadpas. Je gebruikt dan een app waaraan je bijvoorbeeld je creditcard of andere betaalmogelijkheid koppelt.
Let op: Dit is een tijdelijke oplossing. Neem altijd contact met ons op als je laadpas kwijt is of niet werkt. We vragen dan een nieuwe pas voor je aan.
Wij raden het af om je elektrische auto bij een gewoon stopcontact op te laden. Het duurt veel langer en het is niet veilig als je het te lang doet. Met een thuislaadpaal laad je thuis snel en veilig op en heb je altijd een volle accu als je wegrijdt. Alleen jij kan gebruikmaken van de paal, de laadpas van je buurman werkt er niet op.
Wij kunnen in samenwerking met de experts van Vattenfall en Shell Recharge een laadpaal bij jou thuis installeren. Bespreek altijd met je werkgever of dit valt binnen de afspraken. Heb je interesse? Laat dat dan aan ons weten. Een laadpaalexpert neemt daarna contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Je ontvangt vervolgens een vrijblijvende offerte voor de installatie van een thuislaadpaal.
Hulp bij de installatie van je thuislaadpaal
NB. 50Five levert een Alfen laadpaal Eve single proline
Een thuislaadpaal wordt aan je eigen stroomnetwerk gekoppeld. Je schiet daarom zelf de laadkosten voor. Of die kosten vergoed worden, ligt aan de afspraken met je werkgever. Wij adviseren werkgevers om thuislaadkosten volledig te vergoeden en de thuislaadvergoeding te baseren op het reguliere tarief van jouw energiecontract
Hoe lang het duurt voordat je accu vol is, is afhankelijk van:
Het verschilt dus per situatie hoe lang je moet opladen. Een gemiddelde elektrische auto heeft na 1 uur laden bij een laadpaal ongeveer 20 tot 60 kilometer bereik erbij. Na 5 uur laden is dat ongeveer 100 tot 300 kilometer. Bij een snellader gaat dat uiteraard een stuk sneller: binnen een halfuur is de accu dan vaak al 80% geladen.
Handig om te weten:
Je accu hoeft na het opladen niet vol te zijn. Tussen de 20% en 80% opgeladen is zelfs het beste voor de batterij.
Bijna alle elektrische leaseauto’s kunnen snelladen. Hoe laadsnelheden bij een snellaadstation verschillen, maar meestal ben je binnen 20 minuten weer onderweg. Snelladen is wel duurder dan opladen bij een standaard laadpaal.
Goed om te weten:
Laadkosten bij Tesla Superchargers betaal je alleen met creditcard.
Ook over de grens kun je je auto opladen. Onze laadpas werkt in Europa. Houd er rekening mee dat in het buitenland minder laadpunten kunnen zijn dan in Nederland.